Rimbo Badhus

Rimbo badhus är ett bad för alla.

Här finns en stor bassäng med 25-metersbanor, egen lekdel och vattenrutschkana.

För de riktigt små finns en småbarnsbassäng.

Badtemperaturen ligger på 27 grader. Här finns även en undervisningsbassäng med runt 33 grader varmt vatten.

I undervisningsbassängen samsas många olika verksamheter och den har därför egna öppettider. 

Rimbo
Rimbo

Babysimkurser för babysim steg 1 och 2

 I Babysim får du och ditt barn en härlig stund i varm bassäng och lugn miljö. I din trygga famn får barnet en lustfylld första upplevelse av vatten. Babysim är för barn mellan tre månader och två år.

Tillsammans utforskar ni vattnet medan barnet utvecklas steg för steg. Barnet vänjer sig vid vatten på ett tryggt och lustfyllt sätt. Vi upprepar övningarna många gånger för att barnet ska känna igen sig och sång och lek är viktiga inslag. De första övningarna med stänk och plask är viktiga för att öva på vattenvanan.

 

Simlekis

Simlekis utgår från lekar i vatten som passar barn mellan två och fyra år.

I simlekis är en förälder alltid med barnet i vattnet. I lekfulla övningar får barnet vattenvana och lär sig att trivas i vattnet. Genom lek, sång och glädje lär barnet sig de viktiga grunderna i simning och vattensäkerhet. Vi utgår alltid från att barnet ska ha roligt och känna sig tryggt i vattnet.

Minisim

Minisim passar för barn från tidigast 3,5 års ålder.

Barnet får mer vattenvana genom flytövningar och en inblick i olika simsätt – alltid med skratt och glädje i fokus.

I Minisim läggs grunden för att barnet så småningom ska lära sig simma med rätt teknik. Genom pedagogiska övningar får barnet med sig fundamenten för simning och vattensäkerhet. Minisim leds av en erfaren simlärare och här är det mycket hopp, flyt och balans. Inga förkunskaper krävs. De första tillfällena kan en förälder vara med.

Adress:

Köpmannagatan 3
762 31 Rimbo