Simskola för barn och ungdomar

Nybörjarsim Grodan

Alla barn som har fyllt 5 år får börja på kursen. Förmågan att koppla ihop rörelser utvecklas starkt vid 4,5-7 års ålder, och då är det dags att lära sig riktiga arm- och bentag. Vi börjar med att lära barnen bentag och armtag med flythjälp. Målet är att kunna simma några meter utan hjälp. Finns på flera platser i Stockholm och Göteborg, samt Linköping, Norrköping och Trosa. Det är dessutom många kursstarter att välja på. Läs mer eller boka direkt.

 

Nybörjarsim Grodan Steg 2

För barn 6-8 år. Barnen kan nu grundtekniken för bentag, armtag och crawlbenspark, men de behöver fortfarande oftast flythjälp. Vi övar här på att få ihop koordinationen mellan ben och armar för att kunna simma helt självständigt. Max 8 elever per kurs. Finns på flera platser i Stockholm och Göteborg, samt Linköping och Norrköping. Det är dessutom många kursstarter att välja på. Läs mer eller boka direkt.

 

Nybörjarsim Fisken

Barn som redan kan simma minst 10 meter utan flythjälp. Målet är att kunna simma 25 meter bröstsim, och 10 meter av ryggsim och crawl. Fokus ligger på att kunna simma lite längre distanser oftast i 25 meters bassäng. Finns på flera platser i Stockholm och Göteborg, samt Linköping och Trosa. Det är dessutom många kursstarter att välja på. Läs mer eller boka direkt.

 

Fortsättningssim Hajen

Kurserna vänder sig till barn som är mellan 8 och 12 år och redan kan simma mer än 25 meter men vill lära sig mer. Vi tränar individuellt på just det som barnet vill lära sig. Här lär sig deltagarna bättre teknik i bröstsim, crawl, ryggsim, grunderna i fjärilsim och även flera sorters dyk från kanten. Finns på flera platser i Stockholm och Göteborg, samt Linköping. Det är dessutom många kursstarter att välja på. Läs mer eller boka direkt.

 

Fortsättningssim Delfin

Här får barn som redan kan simma cirka 200 meter en lätt form av simträning. Kursen riktar sig också till tonåringar som behöver någon form av träning och som älskar att simma. Teknik och kondition fås genom användande av alla fyra simsätt. Finns på flera platser i Stockholm. Det är dessutom många kursstarter att välja på. Läs mer eller boka direkt.

Sommarsimskola och Sommarläger

Sommarsimskola Lidingö: Nu har ditt barn chansen till en intensivkurs i simning där vi utvecklar tekniken och får mer vattenvana. Måndag – fredag med start vecka 24 kör vi kurser för både nybörjare som mera erfarna på Lidingö i Breviksbadets uppvärmda bassäng.

Ny kursstart varje måndag  från v. 24 och fram till v. 33. Lektionerna hålls dagligen måndag till fredag och pågår cirka 30 minuter. Läs mer eller boka direkt.

Sommarläger Lidingö: Lägret startar vecka 25 och hålls varje vecka under hela sommaren så länge som vi har tillräckligt många anmälda. Ny kurs varje vecka, måndag – fredag, fram till vecka 32. 

Förutom de två simlektionerna kommer barnen att delta i andra aktiviteter och lekar som minigolf, bollsporter, barngympa, dans och pyssel. Minigolfbanor, volleybollnät och stora ytor att leka på finns inom badets inhägnande område.

På lägret ingår lunch och mellanmål.  Läs mer eller boka direkt.

Sommarsimskola Trosa Havsbad:  För dig som ännu inte har lärt dig att simma eller för dig som vill förbättra din simteknik. Simskolan hålls på Trosa Havsbad, där tillgång finns till en härlig strand och bryggor, under ledning av erfarna och välutbildade instruktörer.

Stranden omges av vacker natur och anläggningen är ett väl skyddat område.

Vi erbjuder två möjligheter denna sommar med flera kursstarter och tider mellan 22 Juli-4 Augusti: Grodan och Fisken. Grodan är en nybörjarkurs från 5 år och Fisken som är från 7 år, för den som tidigare gått simskola eller som kan simma minst 10 meter sedan tidigare.  Läs mer eller boka direkt

 

Våra kurser

Baby

Babysim 3 mån - 2 år

Ungdomar/Vuxna

Fortsättningssim Delfin 12 – 16 år
Crawlskola barn och vuxna
Vuxencrawl 16 år uppåt
Vuxensim 16 år – uppåt

Boka kurs

Välkommen med din bokning. På första sidan kan du välja om du vill registrera dig, logga in eller bara titta på vårt schema.