Sommarläger Breviksbadet

– både för barn som kan simma och de som inte kan det

Sommarens roligaste läger för dig som ännu inte har lärt dig att simma, för dig som vill förbättra din simteknik eller helt enkelt är sugen på att bada och ha 5 dagar fyllda med mycket skoj och plask! Monas simläger är ett fullspäckat läger med roliga aktiviteter där simundervisning kombineras med lekar och bad.

Sommarlägret hålls på Breviksbadet, Lidingö, där vi har tillgång till en härlig 25 meters bassäng med en grund och en djup sida. Badet omges av natur och ligger i ett väl skyddat område. Vid dåligt väder och vid vilostunden kommer vi att vara i vår mysiga inomhuslokal där vi har mattor, kuddar och leksaker till barnen.

Simundervisning, aktiviteter och mat

Simundervisningen är uppdelad i två lektioner per dag där vi övar teknik och lär oss att simma rätt. Här blir barnen indelade i grupper efter tidigare simkunskaper och vattenvana. Såväl nybörjare som vana simmare kan delta på lägret.

Förutom de två simlektionerna kommer barnen att delta i andra aktiviteter och lekar som minigolf, bollsporter, barngympa, dans och pyssel. Vi har även tillgång till matta och dräkter för att leka sumobrottning. Minigolfbanor, volleybollnät och stora ytor att leka på finns inom badets inhägnande område.

På lägret ingår lunch och mellanmål. Lunchen är hemlagad och menyn är vald med tanke på att det ska vara både nyttigt och gott. Vi äter lunch och mellanmål tillsammans i lägerrummet. Vi har även en fruktkorg i lägerrummet som barnen får ta av när de vill. Ibland lyxar vi även till det med glass.

Simma under vatten

Övrig information

Lägret är avsett för barn mellan 5 och 10 år.

Vi erbjuder hjälp med hämtning och/eller lämning. Vi kommer överens om var vi hämtar och lämnar, samt pris för transport. Ni ansvarar för att barnet har lämplig sittkudde/barnstol vid transport. Det är samling på Breviksbadet kl. 9:00 och slut för dagen ca.15.30.

En veckas läger kostar 3.400 kr. 

Lägret startar vecka 24 och hålls varje vecka under hela sommaren så länge som vi har tillräckligt många anmälda. Ny kurs varje vecka, måndag – fredag, fram till vecka 33.

 • Dagsläger 9:00-15:30 (måndag-fredag).
 • För åldrarna 5 till 10 år.
 • Ledare och barnvakter är alltid närvarande.
 • Simskola två gånger om dagen.
 • Bad, minigolf,Elbilkörning, bollsporter, dans, sumobrottning m.m.
 • Lunch,glass och mellanmål ingår.

Sommarläger på Breviksbadet

Simning på Breviksbadet

Schema

Badet öppnar 9:00 och från och med då går det bra att lämna.

Ungefär så här ser ut en dag på sommarens simläger med Monas Simskola

09:15 Samling på Breviksbadet, Lidingö
10:00 Simskola, dusch och bastu
11:00 Lekar, såsom boule
11:30 God och varm lunch.
12:15 Sola och vila / teater / information om livräddning och vattensäkerhet.
13:00 Minigolf / bollsporter / dans
13:30 Glass eller frukt
14:00 Simskola, dusch och bastu
15:00 Mellanmål/Barngympa
15:30 Slut för dagen/hämtning
16:00 Sista tid för hämtning

Sista dagen på simlägret får barnen möjlighet att ta simmärken och visa för föräldrarna vad de har lärt sig under veckan.

Hålla andan under vatten

Att tänka på

 • Barnen får inte ha med sig leksaker, godis eller pengar. Barnen får mat på lägret och vi har leksaker som alla får använda. Det uppstår lätt situationer med orättvisa annars.
 • Kläder efter väder! Vi är mycket utomhus och ibland kan vädret ändra sig under dagen. Ha alltid med en tjock tröja.
 • Smörj in barnen med solskyddsfaktor på morgonen och ta gärna med extra som barnen kan ha i sin väska. Man bränner sig lätt i vattnet och vid utomhuslek.
 • Ta med ett extra ombyte och två set badkläder så barnen slipper sätta på sig blöta kläder inför eftermiddagens simskola. Vi har glas och vatten så barnen behöver inte ha med sig vattenflaska.
 • Långt hår ska sättas upp vid bad i pool.
 • Badmössa och simglasögon kan vara bra.
 • Märk alla tillhörigheter med namn.

Vi från Monas Simskola ser fram emot sommaren 2018 fylld med värme, plask och skoj!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner